Complexe daken

Op heel veel reguliere daken in Nederland liggen ondertussen al zonnepanelen. Dat is ook nodig, willen we de energietransitie effectief en efficiënt doorzetten. Maar veel daken in Nederland blijven onbenut, bijvoorbeeld omdat die daken zwak zijn, maar ook omdat ze complex zijn, door hun vorm of toegankelijkheid. Is zo’n dak niet geschikt voor zonnepanelen? Zeker wel, als het aan ons ligt. Volting specialiseert zich in oplossingen om ook op deze complexe daken zonnepanelen te installeren. Zo kunnen we ook al deze daken inzetten voor het opwekken van schone energie.

Uitdagingen op het dak

Met complexe daken bedoelen we niet alleen daken die onregelmatige vormen hebben (zoals meerdere hoeken, uitsparingen of hoogteverschillen), daken met veel obstakels (zoals ventilatieopeningen of schoorstenen, die de beschikbare ruimte voor zonnepanelen beperken) en daken met schaduwproblemen (waardoor delen van het dak minder geschikt zijn voor zonne-energieopwekking), maar vooral ook bijvoorbeeld bolle daken of schuine bitumen daken. Dit zijn daken waar een reguliere oplossing voor bevestiging bijvoorbeeld niet mogelijk is.

Volting complexe daken toegang

Uitdagingen toegang tot het dak

Een andere uitdaging bij het plaatsen van zonnepanelen is de toegankelijkheid. De centrums van Nederlandse steden bijvoorbeeld hebben vaak smalle straatjes en grachten, waar je niet eenvoudig met materiaal en materieel kunt komen. Maar denk ook aan panden die omsloten zijn door andere panden of liggen aan drukke wegen die niet zomaar kunnen worden afgesloten.

Bij Volting gaan we dit soort logistieke uitdagingen niet uit de weg en adviseren en ondersteunen we ook in communicatie met bijvoorbeeld een gemeente m.b.t. vergunningen. Wat ons drijft? We zien het als onze plicht om bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland. Daarvoor is élk dakoppervlak in Nederland wat ons betreft een kans. En natuurlijk is het elke keer weer ontzettend mooi als het ons wél lukt om een uitdagend dak groener te maken.

Benieuwd wat we voor jouw gebouw kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.