Zwakke daken

Onderzoek van RVO wijst uit dat meer dan de helft van de daken van commercieel vastgoed in Nederland onvoldoende draagkracht heeft voor (reguliere) zonnepanelen. Dat is zonde, want dit dakoppervlak blijft dan onbenut voor energieopwekking, terwijl we in Nederland die ruimte goed kunnen gebruiken. Volting specialiseert zich in oplossingen zoals lichtgewicht zonnepanelen om op deze daken toch ook energie op te kunnen wekken. En dat zónder dure aanpassingen aan de constructie. Dat is duurzaam, efficiënt en financieel aantrekkelijk!

 

Wij hebben (bijna) altijd een oplossing

Dankzij een combinatie van innovatieve oplossingen kan Volting op vrijwel ieder dak zonnepanelen installeren. Bij een reguliere zonnestroominstallatie kan de extra dakbelasting al snel oplopen tot 25 kg/m², terwijl Volting lichtgewicht zonnepanelen aanbiedt met een lagere extra belasting, soms slechts 7 kg/m². 

Het belangrijkste dat we nodig hebben is een constructierapport van een constructeur, inclusief tekeningen en berekeningen van het draagvermogen van het dak en de constructie. Aan ons de taak om aan de slag te gaan met een passende oplossing.

Zwak dak zonnepanelen

Lichtgewicht-panelen van Solarge

Volting is partner van Solarge. Solarge maakt lichtgewicht zonnepanelen van Nederlandse bodem. Door gebruik te maken van gerecycled (en recyclebaar) bioplastic in plaats van glas zijn de panelen van Solarge niet alleen de helft lichter dan reguliere zonnepanelen. De productie van deze lichtgewicht zonnepanelen heeft ook een veel lagere CO2-footprint. Ze zijn bovendien als enige ter wereld volledig recyclebaar én vrij van PFAS.

Wanneer we niet op het dak zelf kunnen steunen

In sommige gevallen kan het dak zelf helemaal geen extra gewicht dragen. Voor die situaties werkt Volting samen met Rable. Dankzij de onderconstructie van Rable steunen deze installaties niet op het dak, maar op de constructie eronder. Vaak kunnen de draagmuren of spanten onder het dak het extra gewicht namelijk wel dragen.

Benieuwd wat we voor jouw gebouw kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.