Nijmegen – In een tijd waarin de vraag naar goede vakkrachten al tijden lang ontzettend hoog is, is Volting verheugd om samen met Carefos en partners de lancering aan te kondigen van een innovatief educatief initiatief: de Carefos Academy. Dit programma biedt een uitgelezen kans voor iedereen die wel weet dat hij/zij graag met de handen werkt, maar nog niet precies weet welk vak dan het beste aansluit. In een tijdsbestek van 9 maanden maken de deelnemers kennis met dakdekken, isoleren, glaszetten en het monteren van zonnepanelen. Zo ontdekken ze in de praktijk waar hun passie ligt. 

Werken en leren tegelijk 

Het uitgebreide programma, dat begint op 2 september, biedt plaats aan 12 studenten. Het bestaat uit een combinatie van scholing (verzorgd door TECTUM, opleidingsbedrijf voor de dakdekkersindustrie) en praktijkervaring die ze opdoen bij Volting en de andere aan Carefos verbonden specialisten op het gebied van verduurzaming en onderhoud van de buitenschil van gebouwen. 

Het onderdeel scholing bestaat uit discipline-overstijgende scholing en specifieke disciplinescholing. Denk bij discipline-overstijgende scholing aan het behalen certificaten zoals een VCA- en BHV-certificaat, een diploma Veilig werken op hoogte en algemene werknemersvaardigheden. De specifieke disciplinescholing gaat om essentiële kennis van de verschillende vakgebieden waarmee ze aan de slag gaan. 

Daarnaast lopen de studenten drie keer stage bij verschillende Carefos-bedrijven. Bij Volting maken ze kennis met het monteren van zonnepanelen. Bij partners Weijerseikhout, Duits Isolatie, Stekelenburg Glas en Dakbedekkingsbedrijf Elro maken ze respectievelijk kennis met dakdekken op hellende daken, isoleren, glaszetten en dakdekken op platte daken. Wordt het programma met goed gevolg afgerond, dan kunnen de deelnemers direct doorstromen naar een van deze bedrijven. 

De voordelen van de Carefos Academy 

Tom Hoekveld, CEO van Carefos vertelt: “Voor de deelnemers is de Carefos Academy een uitgelezen kans om te ontdekken welk vak bij hen past. Voor de gehele Carefos-groep is het programma interessant omdat we op deze manier – doorlopend – talenten aan ons binden. Zo kunnen we nu en in de toekomst gezamenlijk nóg harder werken aan het verduurzamen van Nederland.” 

Gerben Tigchelaar, projectontwikkelaar bij Volting: “We hebben grote plannen voor Volting. Naast de oplossingen die we nu al bieden voor bijvoorbeeld zwakke en complexe daken, zijn we druk bezig met het uitbreiden van ons aanbod. De energietransitie vraagt namelijk om steeds meer creatieve oplossingen. Daarvoor hebben we natuurlijk ook mensen nodig. Het is mooi dat we met de Carefos Academy nu gezamenlijk mensen net zo enthousiast kunnen maken over wat we doen als dat wij dat al zijn.” 

Over de Carefos Academy 

De Carefos Academy is een initiatief van Carefos en de Carefos-groep, die bestaat uit Weijerseikhout, Volting, Dakbedekkingsbedrijf Elro, ZCure valbeveiliging, Stekelenburg Glas en Duits Isolatie. Deze specialistische bedrijven bundelen sinds 2021 binnen Carefos hun krachten om zo samen een breed aanbod in de verduurzamingsmarkt te kunnen bieden.  

Over Volting 

Volting installeert en beheert zonnepanelen en andere energieoplossingen. Van advies tot installatie van de systemen. Bovendien kijkt Volting naar de dag van morgen. Welke mogelijkheden biedt de buitenschil van een gebouw verder nog om energie op te wekken? We maken gebruik van slimme oplossingen, waarbij continu innoveren centraal staat. Zo transformeren we de komende jaren naar dé totaalaanbieder van groene en duurzame elektrische oplossingen. 

Voor meer informatie over de Carefos Academy kun je terecht bij Laura van Moolenbroek via l.vanmoolenbroek@carefos.nl en 06-42188651, of kijk op www.carefosacademy.nl. 

Jezelf of iemand anders aanmelden voor de Carefos Academy? Neem dan contact op met Jerry Schaap via info@carefosacademy.nl en 06-45755442.